Jeans

Jeans

Soms vind je die ene super gave jeans in de uitverkoop, lucky me! Helaas bleek in de paskamer dat de knoop van de jeans af was, nu blijk ik redelijk handig te zijn met kleding dus die knoop zou ik er zelf wel even aanmaken.

 

Thuis bleek dat het gat van de knoop al te ver uitgescheurd was voor een nieuwe knoop, dus eerst het gat dichtgestopt met de naaimachine. Om de knoop genoeg stevigheid te geven, heb ik ook een klein stukje jeans repair achter het stopwerk gestreken. De knoop erin geslagen en klaar!

 

Na een dag dragen (en een paar keer bukken) werd een van de kleine “hippe” gaatjes vlak boven de knie een enorm gat! Op zich niet zo erg, maar persoonlijk vind ik het naar mijn werk niet “arbeidsverantwoord” en met de winter voor de deur is het ook niet bepaald warm! Dat gat moest dus gerepareerd worden. Om te voorkomen dat de randen verder uit zouden scheuren heb ik deze met een zig-zag steek afgewerkt. Het gat heb ik aan de binnenkant van de jeans dichtgestopt met twee dunne stukken zelfklevend wit reparatie doek. Het resultaat: een super gave skinny jeans!

 

Lees hier alle tips en tricks!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *